Görsel

ASBÜ Bilişim Hukuku Sempozyumlarının İkincisi "İnternet Hukukunda Çocuğun Korunması ve Mahremiyeti" Temasıyla Düzenlendi. ASBÜ Bilişim Hukuku Sempozyumlarının ikincisi "İnternet Hukukunda Çocuğun Korunması ve Mahremiyeti" temasıyla ASBÜ Hukuk Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi ortaklığında 12 Mayıs 2023 Cuma günü çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Sempozyumun tüm oturumları ASBÜ YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı. Sempozyum açılış konuşmaları ASBÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Bilge, ASBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun, ASBÜ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Münire Kevser Baş, ASBÜ Hukuk Fakültesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Anabilim Dalı başkanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Ayşegül Kulular İbrahim ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından yapıldı. Rektör Arıcan sempozyum konuşmasında "İnternet çocukların gelişimi için benzersiz fırsatlar sunmakla birlikte çocuklarda internet kullanım yaşının düşmesiyle bazı riskler de içermektedir. Çocuklara ait içeriklerin sosyal medyada paylaşılması bir çocuk hakkı ihlali olarak karşımıza çıkmaktadır" ifadelerini kullandı. Sempozyum, açılış konuşmaları sonrasında farklı temalar çerçevesinde yürütülen dört panel oturumu ile devam etti. Sempozyumda "Çocuğun Kişisel Verilerinin Ceza Hukuku Açısından Değerlendirilmesi", "Çocuğun Haklarının internet Ortamında Korunması","Sosyal Medyada Çocuğun Korunması" ve "Dijital Ortamda Çocuk Mahremiyetinin Korunması" temalı panel oturumları gerçekleştirildi. Panel oturumları sonrasında sempozyum, genel değerlendirme ve soru-cevap oturumu ardından sona erdi. ASBÜ Bilişim Hukuku Sempozyumlarının "İnternet Hukukunda Çocuğun Korunması ve Mahremiyeti" temasıyla düzenlenen ikinci sempozyumunda, farklı üniversitelerden akademisyen ve araştırmacıların katılımıyla çocuk haklarının dijital ortamda korunması teması değerlendirildi. Programın tüm oturumlarının kaydını ASBÜ YouTube kanalından izleyebilirsiniz.